Składniki:

  • kaszanka cienka Grot
  • sól i pieprz do smaku
  • zioła do smaku
  • olej do smażenia
  • 60 gram pieczarek
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1/4 cebuli
  • 1 tortilla
  • coś zielonego 🙂

Przygotowanie:

  1. Kaszankę pokrój w plastry i dopraw według uznania
  2. Zarumień na patelni przy użyciu oleju
  3. Umyte pieczarki także pokrój w plastry a cebulę w piórka, podsmaż
  4. Przygotuj tortillę zgodnie z instrukcją na opakowaniu (postaraj się by była pełnoziarnista, jeśli nie masz problemów z układem pokarmowym)
  5. Wypełnij tortillę składnikami, jeśli jesteś bardzo głodny, dodaj świeżych warzyw, tj. pomidory, ogórek zielony czy papryka czerwona
vegetables-3523005_1920