Dip: wszystkie składniki dipu wymieszać.
Farsz: cebulę oraz czosnek obierz i pokrój w małą kostkę. Kaszankę Grotowską grubą obierz z flaka i pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni, dodaj cebulę i czosnek smaż, aż się lekko zrumieni. Następnie dodaj kaszankę Grotowską grubą, dopraw ją solą, pieprzem i majerankiem, zmniejsz ogień i smaż, często mieszając. Wyłącz ogień, gdy kaszanka Grotowska gruba całkowicie zmięknie.
Ciasto: jajka rozmąć widelcem lub trzepaczką, dodając 1 łyżkę wody. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Jeden płat ciasta francuskiego rozłóż, posmaruj rozmąconymi jajkami (użyj pędzla lub dłoni) i nałóż na niego drugi płat ciasta. Ponownie posmaruj jajkiem i nałóż kaszankę na 2/3 ciasta. Następnie zwiń ciasto w rulon, rozpoczynając od strony, na której jest farsz, a kończąc na części bez farszu – tak, aby była na wierzchu. Pokrój rulon na 8-10 kawałków. Każdy kawałek połóż na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko zgnieć dłonią. Posmaruj jajkiem po wierzchu i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 30 minut.