Marynata do mięsa na grilla jest nieodłącznym elementem przygotowania idealnego grillowego przyjęcia. Odpowiednio dobrane przyprawy sprawią, że mięso będzie chrupiące na zewnątrz i kruche w środku 🍖
Pamiętaj, jeśli chcesz, aby mięso było soczyste i smaczne zastosuj kilka naszych trików
Marynuj mięso w ceramicznej misce od 8 do 12 godzin.
Najlepszą bazą marynaty będzie olej lub oliwa z oliwek, jogurt lub kefir oraz np. sok z cytryny, ocet winny lub wino.
Przygotuj kawałki mięsa o podobnej grubości. Masz pewność, że marynata odpowiednio przyprawi mięso.
Kluczem idealnej marynaty są odpowiednio dobrane przyprawy. Do wieprzowiny dodaj majeranek lub kminek, do wołowiny estragon lub czosnek, do drobiu tymianek, cząber lub curry, a do dziczyzny rozmaryn i tymianek.
Nasze sklepy oferują usługę rozbijania mięsa w specjalnym urządzeniu, dzięki czemu będzie ono zawsze delikatne, kruche i lepiej wchłonie dodane przyprawy.
Zwróć uwagę na pochodzenie i świeżość przygotowywanego mięsa-od tego zależy czy będzie wyśmienicie smakować na ruszcie.