WĘDLINY TRADYCYJNE

WĘDZONKA Z BECZKI

Wędzonka z beczki to produkt otrzymany z jednolitych mięśni szynki górnej, zrazowej. W zalewie solankowej leżakuje nie mniej niż 6 dni. Sznurowana z liściem laurowym. Wędzona na drewnie olchowym i bukowym. Wędzonka z beczki łączy w sobie niską zawartość tłuszczu i wysoką zawartość białka polędwicy oraz niepowtarzalny smak szynki. Te wszystkie walory sprawiły, że wyrób ten cieszy się dużym uznaniem konsumentów. Krucha, soczysta z wyraźnym zapachem wędzenia, idealna na każdą okazję.

Składniki: Mięso wieprzowe (100g produktu otrzymano ze 125g mięsa), sól, cukier, przyprawy (w tym: liść laurowy), substancja konserwująca: azotyn sodu.

Waga:

Rodzaj opakowania:

1,3 kg

map

cropped-znak_QAFP_pelny_kolor