[icon_text box_type=”normal” icon_type=”normal” icon_position=”left_from_title” icon_size=”fa-2x” use_custom_icon_size=”no” title=”WĘDLINY TRADYCYJNE” title_tag=”h3″ separator=”no” image=”14885″]

BEKON Z BECZKI GROTOWSKIEJ

Bekon z Beczki Grotowskiej – wyrób otrzymany ze schabu wieprzowego. Od polędwicy odróżnia go okrywa tłuszczu znajdująca się na wierzchniej stronie mięsa. W solance leżakuje nie mniej niż 6 dni. Sznurowany z liściem laurowym. Wędzony na drewnie olchowym i bukowym. Tłuszcz znajdujący się na bekonie, podobnie jak ten obecny na szynce, spełnia funkcję nośnika smaku i gwarantuje intensywniejsze doznania. Bekon to świetna propozycja dla tych, którzy cenią w wędlinach ich wyraźny, intensywny charakter.

Waga:

Rodzaj opakowania:

2 kg

map

cropped-znak_QAFP_pelny_kolor
glutaminian
[portfolio_slider order_by=”menu_order” category=”Beczka grotowska” number_of_items=”4″ lightbox=”yes” separator=”no” hide_button=”no” enable_navigation=”enable_navigation”]