Polędwicę Grotowską wieprzową pokrój na plastry o grubości około 3 cm i lekko spłaszcz ręką. Do miski przełóż jogurt, zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok. Dodaj sól, pieprz i płaską łyżeczkę posiekanego tymianku. Wymieszaj i przełóż polędwicę, a następnie obtocz ją w cytrynowym jogurcie. Warzywa pokrój na mniejsze, nieregularne kawałki. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodaj 1 łyżkę oliwy i dokładnie wymieszaj. Piecz w piekarniku przez 25 minut w 190°C. W tym czasie usmaż polędwicę. Zdejmij z nich większość marynaty i smaż na niewielkiej ilości oliwy na średnim ogniu. Warzywa po upieczeniu wyjmij na talerz, a na wierzchu ułóż plastry polędwicy. Na całość możesz dodatkowo zetrzeć odrobinę skórki z cytryny.