13-14 kwietnia w pabianickiej Fabryce Wełny Hotelu & Spa odbyła się konferencja poświęcona m.in. różnym aspektom jakości produktów mięsnych. W sobotniej części konferencji odbył się wykład i szkolenie poświęcone Certyfikatowi QAFP oraz warsztaty „Czytamy etykiety – jak czytać etykiety produktów spożywczych?”. Kolejnego dnia zaprosiliśmy uczestników na wykład „Mięso w codziennej diecie”, podczas którego omówione zostały właściwości i wartości odżywcze mięsa oraz jego rola w codziennej diecie. Część wystąpienia została poświęcona zagadnieniom jakości certyfikowanego mięsa i wędlin. Kolejna konferencja już jesienią.
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: „Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020″.