Składniki:
– Jajek – 8 sztuk
– Brokuł
– Feta – 100 gram
– Mleko – 2 łyżki
– Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk
– Szynka brandenburska Grot – 8 plastrów
– Pieprz
– Świeża bazylia do dekoracji
– Odrobina masła do posmarowania blachy
Składniki:
– Jajek – 8 sztuk
– Brokuł
– Feta – 100 gram
– Mleko – 2 łyżki
– Pomidorki koktajlowe – 10 sztuk
– Szynka brandenburska Grot – 8 plastrów
– Pieprz
– Świeża bazylia do dekoracji
– Odrobina masła do posmarowania blachy
Sposób przygotowania:
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować al’dente. Okrągłą blachę wysmarować masłem i rozłożyć w niej ugotowanego brokuła. Ser feta pokroić w niedużą kostkę i ułożyć razem z pomidorki koktajlowymi oraz szynką brandenburską pomiędzy różyczkami brokuła.
Do miski wbić jajka, dodać mleko oraz pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać widelcem. Jajeczną masą wlać do naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp. 180 C z funkcją termoobiegu do momentu aż masa się całkowicie zetnie (ok. 35 min.). Smacznego!