WĘDLINY TRADYCYJNE

POLĘDWICA Z BECZKI

Polędwica z Beczki Grotowskiej to wyrób otrzymany z najchudszego schabu wieprzowego. Peklowana tradycyjną metodą zalewową. W solance spędza nie mniej niż 6 dni. Sznurowana z liściem laurowym. Wędzona na drewnie olchowym i bukowym. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu i wysoką zawartością białka, dlatego stanowi doskonały składnik zrównoważonej diety. Wyśmienita na kanapki, nie mniej dobrze sprawdza się w charakterze przekąski na zimno.

Składniki: Mięso wieprzowe (100g produktu otrzymano ze 111g mięsa), sól, cukier, przyprawy (w tym: liść laurowy), substancja konserwująca: azotyn sodu.

Waga:

Rodzaj opakowania:

1,2 – 1,6 kg

map

qafp
bez_glutenu
glutaminian
bez_barwnikow
bez_fosforanow