O NAS

6mSpR_1437146749

Wierny rodzinnej tradycji, razem z moimi Synami, po dziś dzień produkuję wyroby z Beczki Grotowskiej tak, jak nauczyli mnie mój Ojciec i Dziadek. Bez pośpiechu, z nieugiętą pieczołowitością, bez kompromisu.

Z najwyższej jakości surowca, na bazie naturalnych przypraw powstają produkty, które są ucztą dla podniebienia.

Dla mnie są jednak czymś więcej…
…są częścią rodzinnej historii i tradycji – a ta napawa mnie dumą.

Smacznego!

podpis

NASZA HISTORIA

1990

1990 – POWSTANIE ZPM GROT

 

13 grudnia 1990 roku Józef Grot, bazując na wiedzy przekazanej mu przez swojego ojca i dziadka oraz wieloletniej praktyce, otwiera w Starowej Górze koło Łodzi masarnię GROT. Trzon firmy stanowią mieszkańcy Starowej Góry, którzy w wyniku zmiany ustroju politycznego stracili zatrudnienie w swoich dotychczasowych zakładach pracy. Łącznie kadra pracownicza liczy… 5 osób.

19991999 – ROZBUDOWA ZAKŁADÓW PRODUKCYJNYCH

 

Nabieramy wiatru w żagle! Znakomicie postrzegana przez klientów jakość wyrobów sygnowanych nazwiskiem GROT, a co za tym idzie,rosnący na nie popyt, wpływają na decyzję o rozbudowie zakładu. W 1999 roku zostaje uruchomiony nowoczesny obiekt o średniej zdolności produkcyjnej sięgającej 20 ton dziennie – Zakład Przetwórstwa Mięsnego GROT. Zatrudnienie w nowej placówce znajduje łącznie 93 pracowników. Najważniejszym kanałem dystrybucyjnym jest sześć własnych sklepów firmowych, w których pracuje łącznie około 30 osób.

2004

2004 – MODERNIZACJA ZAKŁADU

 

Niesłabnąca a właściwie stale zwyżkująca popularność produktów GROT, konsekwentny rozwój sieci sklepów firmowych w Łodzi i ekspansja na rynek warszawski sprawia, że podjęta została decyzja o rozbudowie działającego zakładu z jednoczesnym, pełnym dostosowaniem warunków technicznych, sanitarnych i technologicznych do wymogów weterynaryjnych Unii Europejskiej. Modernizacje zakończono w lipcu 2004 roku, powiększając zdolności produkcyjne mięsa i produkcji przetwórczej do 50 ton na dobę. Zatrudnienie w zakładzie znajduje 228 osób. Sieć sklepów firmowych wzrosła do 28, w których pracuje 86 osób.

20122012 – ZAKŁAD PRODUKCJI ŻYWNOŚCI WYGODNEJ

 

Na przestrzeni kolejnych lat ugruntowaliśmy pozycję lidera przemysłu mięsnego w Łodzi. Jednak ciągłe zmiany potrzeb naszych konsumentów postawiły przed nami kolejne wyzwanie. Naturalnie sprostaliśmy mu i w 2012 roku otworzyliśmy Zakład Produkcji Żywności Wygodnej. W związku z powyższym liczba osób zatrudnionych w obu zakładach wzrosła do 250 osób. W sklepach firmowych i franczyzowych, których łącznie jest 50, pracuje ponad 180 osób. Naszym klientom proponujemy produkty kulinarne takie jak: krokiety, pierogi, naleśniki oraz surówki i sałatki. Przepisy czerpiemy z tradycji kuchni polskiej, wzbogacając ją o sprawdzone receptury.

2015

2015 – NOWE WYZWANIA

 

Modernizacja linii rozbioru mięsa wieprzowego, montaż instalacji fotowoltaicznej do wytwarzania zielonej energii o mocy 108kW, rozwój sieci sklepów firmowych i franczyzowych to nieliczne wyzwania jakie czekają nas w 2015 roku. Stawimy im czoło z niekłamaną przyjemnością. Ponieważ razem możemy więcej.

Odpowiedzialność społeczna biznesu

Odpowiedzialność społeczna biznesu

NAGRODY

NAGRODY

KARIERA

KARIERA

DOFINANSOWANIA

DOFINANSOWANIA