kopytka

Kluski z ugotowanych
i rozgniecionych ziemniaków, mąki pszennej i jajek. Doskonale smakują podane ze skwarkami i podsmażoną cebulką, stopionym masłem lub polane ulubionym sosem.

śląskie

Tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Kluski śląskie idealnie sprawdzą się jako dodatek do dania głównego. Podawane zamiast ziemniaków, polane aromatycznym sosem doskonale podkreślą wyjątkowy smak polskiej kuchni.

nalesniki

Klasyczne, cienkie naleśniki podane na słodko z serem i rodzynkami. Szybka i smaczna propozycja zarówno na obiad jak również jako deser.

Kluski leniwe to klasyka polskiej kuchni. Pyszne połączenie sera twarogowego i mąki podawane najczęściej z roztopionym masełkiem, cukrem lub bułką tartą i śmietaną. 

KLUSECZKI ZIEMNIACZANE

Kluseczki ziemniaczane- malutkie mięciutki kluseczki idealnie nadają się do dań z sosem miesnym.