Produkty z serii „Kuchnia Grota” to gotowe dania, które smakują jak domowe. Wystarczy je tylko pogrzać przez kilka minut, najlepiej w sposób tradycyjny bez użycia mikrofali.  Wyśmienity smak produktów jest efektem najwyższej jakości surowców, sprawdzonej receptury oraz przede wszystkim wysokiej zawartości farszu. Składniki użyte do produkcji  są świeże, wcześniej nie były mrożone, dzięki czemu gotowe produkty z „Kuchni Grota” zachowują swój wyjątkowy smak.

kotlet.mielony

Pyszne kotlety mielone drobiowe. Doskonała propozycja na niedzielny obiad. Wyśmienicie smakują podane z ziemniaczkami i surówką.

roladki

Roladki drobiowe ze szpinakiem są idealną alternatywą tradycyjnych kotletów w daniach obiadowych. Wypełnione są odpowiednio doprawionym farszem ze szpinakiem. Wystarczy podgrzać i obiad gotowy.

kartacze

Tradycyjne kluski ziemniaczane wypełnione po brzegi farszem mięsnym. Doskonale smakują ze skwarkami i prażoną cebulką.

Ręcznie zawijane gołąbki w sosie pomidorowym. Szybkie i smaczne danie obiadowe. Soczyste mięso z podsmażoną cebulą i ryżem zawinięte w miękkie liście białej kapusty.  

kurczak w sosie własnym

Smaczne i soczyste mięso z uda kurczaka bez kości. Wyjątkowy smak zawdzięcza  sosowi własnemu w którym jest pieczony. Idealnie doprawiony, bez konserwantów i polepszaczy. Kurczak pieczony w sosie własnym nadaje się nie tylko jako danie główne, ale także na kanapki.

Pyszne paszteciki z mięsem – jak domowe! Wypełnione po brzegi mięsnym farszem, miękkie i delikatne ciasto. Wystarczy podgrzać, najlepiej smakują z czerwonym barszczem.

Tradycyjne “zimne nóżki” w wersji z mięsa drobiowego. Doskonale doprawione z dodatkiem warzyw. Najlepiej smakują pokropione octem lub sokiem z cytryny.

Tradycyjne wieprzowe “zimne nóżki”. Doskonale doprawione z wyczuwalnym dodatkiem marchewki i pietruszki. Najlepiej smakują pokropione octem lub sokiem z cytryny.

Kapusta zasmażana jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Może być również spożywana jako osobne danie. 

Pomimo, że kapusta z grochem to tradycyjne danie na wigilijnym stole smakosze jedzą ją przez cały rok. W Grocie znajdziecie pyszną, idealnie doprawioną kapustę z grochem bez konserwantów.

 

Tradycyjne polskie danie – bigos myśliwski. W Kuchni Grota króluje od zawsze, doskonale doprawiony, z kwaszonej kapusty.

Gotowe flaki domowe – wystarczy podgrzać i pyszny obiad z głowy. Idealnie doprawione, najlepiej smakują z pajdą świeżego wiejskiego chleba.